fbpx

gutta ingen ser

Du har mest sannsynlig ikke sett noen av dem hos Jensen & Scheele. Men denne gjengen gjør en svært viktig jobb hos bilforhandlerne. Det er nemlig de som sørger for at bilparken øverst på Sørlifeltet er nyvasket og skinnende blank.

Å gjøre rent bilen skikkelig er ikke gjort i en bråvending. I hvertfall ikke hos Jensen & Scheele. Geir Arne, Kenneth, Stian og Trond slurver ikke når biler skal klargjøres. Hvor lang tid som brukes per bil varierer fra fem timer til en hel arbeidsdag.

– Det er spørs hvordan ståa er. Noen har vært snille med bilen, andre har hatt med hele familien pluss husdyr, forteller Geir Arne Hanseseter.

Ved klargjøring av bil er første stopp vaskehallen.

– Først skal bilen avfettes utvendig og vaskes. Felgene skal også vaskes. Så blir bilen vasket og renset innvendig. Deretter er det tid for lakkrens og polering. Ruter blir pusset og luktfjerning kan være nødvendig, særlig dersom det har vært røyking i bilen, sier Hanseseter. Særlig om våren er det stort trykk på lakkforsegling. Det er en type voks som holder i tolv måneder.

Klargjøringsgjengen hos Jensen & Scheele jobber ikke bare med bilforhandlerens egne biler. Også private kunder bestiller time her for
å få vasket og renset bilen ordentlig. Det finnes ymse tilbud på markedet når det gjelder vask og rens av bil.

– Man kan godt få vasket bilen for noen hundrelapper. Det er stor forskjell mellom det å tørke av dashbord og spyle matter og den jobben vi gjør her. Det hender vi får biler hit hvor vi må rette opp etter at det er gjort en dårlig jobb, innrømmer Geir Arne Hanseseter, som gjerne gir noen enkle råd til alle som vasker bilen hjemme:

– Bruk høytrykkspyler og bytt til ny svamp dersom den mistes på bakken! Man må huske på at mange av kjemikaliene som trengs for å få bilen ordentlig ren, ikke er lovlig å slippe ut i naturen. Det har vært mer fokus på dette i utlandet i senere tid og det finnes flere miljøvennlige produkter på markedet.

Vellykket satsing på bruktbil

vellykket satsing på bruktbil

Jensen & Scheeles egen bruktbilavdeling åpnet dørene første januar i år. Siden har pilene bare pekt i én retning; oppover.

Kristine Aabol startet i jobben som bilselger hos Jensen & Scheele Bil høsten 2011. Da var det både nybil og bruktbil som preget hverdagen hennes. I dag er hun én av tre selgere i bruktbilavdelingen som fryder seg over at nysatsingen fungerer.

– Jensen & Scheele Bruktbil har gått veldig bra så langt. Det er moro når det fungerer. Kundene synes det er oversiktlig og er fornøyd, forteller Aabol.

Norges største i Halden

Renault Captur

Jensen & Scheele Auto er Norges største Renault forhandler. Frem til uke 22 i år har bilforhandleren i Halden solgt 57 nye Renault. Det er flere enn Renault-forhandlere i Oslo, Bergen og Trondheim har solgt. Tar man også med Mitsubishi- salget i nevnte tidsrom har Jensen & Scheele Auto solgt 126 nye biler. Renault-modellen Captur er desidert flaggskipet hos Kjell Åge Holter & co. på Sørlifeltet.