Hvem er vi som jobber i Jensen & Scheele? Vi fortsetter nå vår serie hvor vi lar en av våre ansatte fortelle litt mer om seg selv. Vi har snakket med Trond Harelund hos Jensen & Scheele Bruktbil og det angrer vi ikke på. Trond elsker jobben sin fordi han får jobbe med noe han brenner for og han brenner for mye. Les videre så skjønner dere hva vi mener. 

 

Del 1 – Trond om hobbyer og interesser

Hva brenner du for Trond? Da tenker jeg på hobbyer eller interesser?

Fotografering, læbbeturer, Puch mopeder, gamle norske radioer og postkort fra lokalområdet er mine 5 store lidenskaper. Jeg har et rom med radioer. Ca 800 eldgamle postkort. 2 Puch mopeder pluss en i deler. 5 speilrefleks kameraer. Og tusenvis av kilometer med læbbeturer bak meg.

Trond nyter en tur med Pøkka

 

Del 2 – Trond om Pøkken, Pøkka og pottehjelmen

La oss snakke litt om Puch moped interessen først. Vi som følger deg på Facebook ser at det er pottehjelm som gjelder. Har du vurdert en mer moderne hjelm? Helhjelm for eksempel? 

Nei, absolutt ikke. Aldri.

Hvorfor ikke?

Helhjelm er helt ut. Pottehjelm er inn. Dessuten må hjelmen  stå i stil med både kællen og mopeden.

Hvorfor er det akkurat merket Puch du elsker?

Da jeg var 16 år gammel hadde jeg en Puch M50 Sport. En 1972 modell. Jeg ville gå tilbake i barndommen. Søkte land og strand rundt og fant en identisk moped i Sauland, i nærheten av Seljord.

Hvordan startet mopedgalskapen i voksen alder?

Hørte om en mopedklubb som heter Grensepeden. Det første året de hadde samling var jeg bare og titta på. Da skjønte jeg at jeg måtte ha en moped. La ut en annonse på Facebook og fikk først fatt i en Puch VS 50 1977 modell. Vil du forresten vite hva de to mopedene heter?

Ja, gjerne.

Pøkken og Pøkka.

Å, så det er altså en gutt og en jente?

Helt korrekt.

Er det noen mulighet for at de kan parre seg og få avkom? Og hvis det skulle skje, hva slags moped blir det?

Hvis de skulle få et avkom så tror jeg det blir en Puch DS.

Hvordan ser en Puch DS ut?

Det er en Puch med bittesmå hjul. Altså et lite barn på en måte. Jeg har forresten nok en Puch M50 Sport i betær i kjællærn. Den jobber jeg med å sette sammen men det går i læbbefart. Akkurat som læbbeturene mine.

Hvorfor tror du at dine innlegg på Facebook om Pøkken og Pøkka skaper så mye engasjement?

Det er vel fordi det er litt sprøtt og uvanlig. Og noen synes tydeligvis det er morsomt.

 

Del 3 – Trond om å ta farvel med Kong Alkohol

I dag er det nøyaktig 10 år siden du sist smakte alkohol. Du har jo vært åpen om at du har slitt med alkoholen i dine yngre dager. Hva var det som fikk deg til å endre kurs så fullstendig og skru på korken?

En kveld satt jeg hjemme og hadde helt i meg 12 pils og en helflaske Jagermeister. Men, jeg var klin edru. Da tok jeg valget. Jeg skjønte at jeg vær en millimeter fra å miste jobb og et sted å bo. Enten ble det strandparken neste eller så måtte jeg slutte helt å drikke. Det ble det siste.

Hvordan har livet vært siden?

Jeg har ikke savnet alkoholen en eneste dag. Vel, det hender vel at det kan se litt godt ut med en utepils på sommeren men den tiden er forbi. Etter at jeg slutta og drikke fikk jeg veldig god tid. Da ble det å samle postkort. Gamle Halden bilder. Ca 800 motiver av Halden, Tistedal, Svinesund, nærmiljøet. Så kom radiosamlingen, moped interessen, flere læbbeturer og mer fotografering. Jeg hadde jo tid til alt.

 

Del 4 – Trond om sin dramatiske fødsel og oppvekst

Er du født og oppvokst her i byen?

Ja, født og oppvokst i Halden. Nei, født midt på Fredrikstad brua i ambulanse. Det gikk fort så vi rakk ikke helt fram til fødestua.

Etter den dramatiske fødselen på Fredrikstad brua, hva skjedde så? 

Jeg gikk på Asak skole i 6 år og deretter Rødsberg ungdomsskole i 3 år. Det var ikke noe for meg for jeg var veldig skolelei. Skjønte at det var bare å begynne å jobbe. Gikk rett fra 9. klasse ut i jobb hos Haraldssøn AS. Har jobba siden jeg startet der i 1980 og har hatt mange forskjellige jobber.

 

Del 5 – Trond om jobben hos Jensen & Scheele Bruktbil

Hvor lenge har du jobbet hos Jensen & Scheele og hva jobber du med når du ikke spiser lunsj?

I mars som kommer har jeg vært her i 4 år og helt siden starten har jeg vært en del av den fine gjengen hos Jensen & Scheele bruktbil. De 3 første årene var jeg på klargjøringsavdelingen. Så fikk jeg et vikariat her jeg er nå hvor jobben min er å ta bilder av bruktbiler og legge ut informasjon om nye biler. Det dere leser på Finn.no er det jeg og et par andre her som har lagt ut.

Trond har en stor samling av Radionette og Tandberg

 

Del 6 – Trond om læbbeturer og norskproduserte radioer

Hvorfor er du så glad i å gå på dine velkjente «læbbeturer»? 

Har slitt med vond rygg. Turene hjelper meg å holde meg i form. Dessuten får jeg fotografert mye så det er en fin kombinasjon.

Er det noe forskjell på å læbbe, gå, spasere og vandre? 

Nei, det er vel egentlig ikke det. Jo, forresten, det går jo sakte da når man læbber.

Hvordan startet interessen for gamle norske radioer?

Da jeg var guttunge fikk jeg en radio. Den skrudde jeg helt fra hverandre. Men, jeg skrudde den aldri sammen igjen. Så det har vel ligget der i bakhodet. Nå har jeg full orden på alle radioer og et eget radiorom. Har egentlig kontroll på både radioer, læbbeturer, fotoapparater og mopeder. Det blir jo litt mere orden når men er edru og har så god tid som jeg har.