fbpx

Volvo XC40 Recharge Pure Electric med lengre rekkevidde

Pressemelding – 01.10.2020

 

Volvo Cars bekrefter at rekkevidden på deres første helelektriske bil, XC40 Recharge Pure Electric, blir lengre enn 400 km. som ble lovet ved lanseringen. XC40-modellen som selges i Norge får en WLTP-rekkevidde på inntil 417* km. 

Det er mange som har bestilt bil og vi ser fram til å begynne å levere ut biler til norske kunder i fjerde kvartal. XC40 blir vår mest solgte modell det kommende året, sier Trosby. De første bilene kommer til Norge i månedsskiftet oktober/november og utleveringen til kunder fortsetter gjennom kvartalet og inn i 2021.

XC40 Recharge Pure Electric kommer med mulighet for AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW. Ved hurtiglading kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter**. XC40 leveres med Type 2-ladekabler og Volvo tilbyr en fastmontert vegglader som ekstrautstyr. 

Hey Google!

XC40 Recharge Pure Electric kommer med et høyt utstyrsnivå, blant annet sportsseter, parkeringssensorer, takrails og high performance lydanlegg er standard. I tillegg kommer Volvo med Android Auto og Googles nye infotainmentsystem. 

Infotainmentsystemet i XC40 med tjenester fra Google gjøre det både morsommere og enklere å bruke bilen. Systemet er lynraskt, intuitivt og har en rekke nyttige og underholdende funksjoner. XC40 vil også komme med over-the-air-oppdateringer etter hvert, sier Trosby.

Ladeavtale med Plugsurfing

Volvo Cars har inngått et samarbeid som gjør at Volvos elbilkunder snart vil få tilgang til over 200.000 ladepunkter i Europa, og tjenesten er levert av selskapet Plugsurfing. 

Plugsurfing samler flere ladenettverk i én tjeneste og er en av Europas største og raskest voksende leverandør. Volvo sine elbilkunder vil gjennom avtalen med Plugsurfing få muligheten til enkelt å kunne lade bilen, uavhengig av hvor de er på det europeiske kontinentet, og uten at de vil trenge en rekke nasjonale abonnementer.

Volvo Cars er den første bilprodusenten som innførte global sporbarhet av kobolt som benyttes i selskapets batterier, ved å bruke blokkjedeteknologi. Teknologien skal blant annet brukes i forbindelse med produksjonen av XC40 Recharge Pure Electric.

 

* I den standardiserte testprosedyren WLTP blir alle biler typegodkjent med en teoretisk maksimal elektrisk rekkevidde, men det er viktig å merke seg at denne rekkevidden kan bli kortere f.eks. avhengig av hva slags hjuldimensjoner og ekstrautstyr kunden velger når de kjøper bilen. Større hjuldimensjoner kan påvirke rullemotstanden og ekstrautstyr som soltak og hengerfeste kan påvirke vekt. Både vekt og rullemotstand påvirker rekkevidden på elbilen.

** Den faktiske ladehastigheten og ladetiden til en elbil kan avhenge eksterne faktorer som f.eks. lufttemperatur, strømnettet der man lader og hva slags type ladekabel man bruker.