fbpx

Frank Sundland jobber hos oss som IT-ansvarlig og teknisk instruktør. Han har vært med oss nesten helt siden starten.

I ’94 søkte han på en ledig stilling som bilmekaniker hos oss i Jensen & Scheele Bil.

Frank Sundland

– Jeg begynte her bare noen måneder etter OL i Lillehammer. Før det fullførte jeg lærlingtiden hos Auotforum i Sarpsborg og gikk i militæret tidlig på 90-taller, forteller Frank.

Sundland sitter litt bortgjemt på kontoret foran en dataskjerm. Fra å være bilmekaniker har karrièren utviklet seg i en annen retning. Han er blitt den som tar seg av opplæring innad i bedriften. Kommer det en ny bilmodell, er det Frank som drar på kurs. Da er han i Göteborg i flere dager for å lære seg alt om nykommeren, og reiser hjem for å formidle kunnskapen til gutta på verkstedet og til bilselgerne.

Speider

I tillegg tar han seg av alt IT-utstyr i bedriften vår og sørger for at datamaskiner, printere og programvare virker som de skal. Dermed blir det ikke tid til å skru bil lenger.

– Jobben har vært veldig givende og utviklende hele veien. Det blir ikke tid til å skru bil lenger, men litt skruing på andre ting blir det jo, sier han.

Etter arbeidstid er det helt andre oppgaver som venter. Å trene på treningssenter er ikke hans greie, så du vil nok aldri treffe Frank på Spenst eller Family Sports Club etter arbeidstid.

– Jeg er speider fra gammelt av, og driver for tiden og pusser opp en hytte i Ankerfjella i Aremark. Bytter tak og paneler blant annet. Hytta ligger langt uti skauen, så der er det nok friluft. Synes det er bortkasta å bruke penger på å trene. Folk kjøper sykler til 70.000 for at den skal være lettere. Men da må de jo sykle dobbelt så langt!

Motorsykkel og båt

Frank Sundland bor i Tistedal med kone og to barn. Ei jente på 14 år og en gutt på snart 18. Sistnevnte spiller ishockey for Comet, og Frank har vært bevisst på å bidra der det trengs i klubben. Han er blant annet dugnadsansvarlig. Som mange andre opplever han at det er vanskelig å få folk til å stille opp på dugnader.

Én av Franks interesser er motorsykkel. Han tar gjerne Yamaha’n til og fra jobb, og kjører småturer rundt om i distriktet. I tillegg er han glad i sjø og båt. Når båtene ikke ligger ute i Femsjøen eller et annet sted, står de på henger hjemme på gårdsplassen.

Teknikk har alltid interessert Frank. Da han gikk i militæret var han såkalt tekniker assistent på våpenavdelingen på F16-skadronen.

– Det var en morsom tid. Fikk blant annet sittet på i F16 jagerfly, minnes han.

Studietur

Hos Jensen & Scheele nyter vi godt av Franks interesse og kunnskap innenfor teknikk. Det var også elektronikk han hovedsakelig jobbet med som bilmekaniker.

– I jobben er jeg opptatt av god kommunikasjon, og jobber blant annet med noe som heter «Dealer Management System», eller DMS. Det er et system som alle avdelinger jobber i, som håndterer tilbud, arbeidsordre og deler. Når et nytt DMS kommer er det viktig å ha en god dialog med brukerne for å fange opp dersom ting ikke virker som det skal. Det er jeg som kommuniserer med leverandører og gir tilbakemeldinger. Det er viktig at alt fungerer så bra som mulig, forklarer han.

Etter sommerferien skal han på «studietur» til Göteborg for å lære alt om den nye XC90.

– Da blir det fire dager med kurs, som jeg må komprimere ned til én dag når jeg skal lære opp kolleger internt, og tilpasse kursdeltagerne. Teknikerne trenger jo å kjenne til alt av tekniske nyvinninger, mens selgerne trenger ikke å vite for eksempel at det er to nye skruer i «bunnpanna», forklarer han.

Frank reiser til Göteborg over sommeren for å lære alt om den nye XC90. Han jobber hos oss som teknisk instruktør, blant annet.

Frank Sundland ved datamaskinen

En god del av tiden tilbringes ved datamaskinen på kontoret, som han deler med kollega Stein Eriksen.