fbpx

Vi har fått en liten forsmak på sommeren, og mange har nok begynt planleggingen av sommerens aktiviteter og ferietur med bilen. I en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme «utstyrssjekken» før avreise.

Noen tips for å unngå driftsstans og ulykker på tur i sommer.

I god tid før avreise

Husk service og kontroll av bilen i god tid før du reiser på tur. Volvo Original Service 2.0 inneholder gratis veihjelp dersom du skulle få problemer med alt fra punktering til motorhavari, og du er sikret leiebil i inntil 7 dager om det ikke er mulig å få bilen kjørbar.

Husk også å sjekket tidspunkt for PKK/EU kontroll, slik at du ungår ubehageligheter med Statens Vegvesen og i verstefall avskilting av bilen midt i ferien.

Kontroller at klimaanlegget i bilen kjøler som det skal. Er du usikker kan det være lurt å ta en service/sjekk av anlegget før avreise.

Siste sjekk før avreise

Sjekk og juster dekktrykket i samsvar med den belastingen og hastigheten du skal bruke bilen til. Er du usikker kan du ta turen innom oss for å få hjelp med justering. Kjøreegenskapene kan forandre seg dramatisk på en fullastet bil, og dekk med for lite luft blir ustabile, blir varme og kan i verstefall gå i oppløsning/eksplodere.

Kontroller oljenivå og kjølevæskenivå om det er en stund siden service.

Pakke og laste

Har du last på taket, sjekke hva tillat vekt er for din bil. Dette står i bilens vognkort.

Husk å montere sikkerhetsnett mellom bagasjerom og baksete om du har det. Løse gjenstander i kupeen kan gi store skader på både barn og voksne om ulykken er ute med frontkollisjon eller utforkjøring. Har du sykkel bak på bilen, husk at du må ha ekstra belysning og synlig registreringsnummer. Her finnes det stabile og godkjente sykkelholdere, er du usikker eller trenger hjelp til utstyr kan du ta kontakt med vårt delelager.

Takmontert sykkelstativ. 

En rammemontert sykkelholder med moderne dynamisk utforming. For sikker transport og smidig håndtering festes sykkelen automatisk. Sykkelholderen monteres rett i lasteholderen.

Lastestiv tilkommer.

Sykkelholder i plattform.

Sammenleggbart sykkelstativ for tilhengerfeste med patentert utforming for to sykler. Enkelt å håndtere og oppbevare.

Tilhengerfeste tilkommer.

Ut på tur

Planlegg dagen, legg inn faste pauser slik at både barn, voksne og dyr kan få en strekk på beina. Har du navigasjon i bilen, så er det fornuftig å legge inn reiseruta før avreise. Husk å ta med en flaske med vann til alle i bilen, litt oppskåret frukt eller kjeks til barna, så holder de et par mil til.

Kjør forsiktig, legg bort telefonen under kjøring, ta hensyn til både syklister, fotgjengere og andre medtrafikanter.

PS! Ved bruk av telefon under kjøring går fokuset bort fra trafikken, og farlige situasjoner kan oppstå. Om du kommer i politikontroll koster det nå hele 7.450,- og tre prikker i førerkortet.