fbpx

I sommer får turister oppleve Geiranger på en helt ny måte. Siden mai ruller nemlig 11 elbiler fra Jensen & Scheele Auto rundt på veiene på verdensarvstedet.

Renault Twizy i Geiranger

eMobility i Geiranger er selskapet som står bak kjøpet av 11 Renault Twizy. «Sporlaus ferdsel – med eit smil» er slagordet du møter på emob.no, nettsiden til utleieselskapet i Geiranger.

Grønne løsninger

Og smil blir det. For allerede i løpet av de første par månedene i drift viser turistene å sette pris på dette miljøvennlige og fremtidsrettede tilbudet.

– Tanken var å tilby elbilutleie til turister i Geiranger. Vi var på jakt etter en rar og morsom elbil, og fant ut at Renault Twizy ville passe bra. 90 % av turistene til Geiranger er nemlig par, så det passer ypperlig med to-seter. Familier får eventuelt leie seg to biler, forteller daglig leder i eMobility Tomas Bakken.

Bakken er opprinnelig fra Fredrikstad og har kjøpt privatbil hos oss i Jensen & Scheele. Samboer Katrin Blomvik er direktør i Verdensarvstiftelsen Geirangerfjorden og opptatt av grønne løsninger. Paret startet eMobility sammen, og fikk med Arne Krohn på eiersiden.

Guiding og GPS

Turistene kommer gjerne smilende ut av Twizy’n etter endt tur. Erfaringene er bare positive.

emobility Geiranger

– Vi var jo veldig spent på rekkevidden til bilene til å begynne med. For da vi fikk låne en bil og prøvekjøre var temperaturen rundt 0 grader. Tror vi tok Renault litt på senga, for bilene er kanskje heller skapt for et flatt bymiljø. Og det finner du ikke akkurat i Geiranger. Men med litt høyere temperaturer går det helt fint, forteller Bakken og legger til at turistene flokker seg rundt kjøretøyene.

eMobility ble etablert som et eksperiment for å se om det lot seg gjøre å skape helårs arbeidsplasser i Geiranger. Gründerne er spent på fortsettelsen av sesongen, og ønsker alle velkomne til en annerledes guiding rundt om i Geiranger.

– Vi har blant annet lagt inn et audiosystem som er koblet opp mot GPS’en. På denne måten får turistene guiding i bilene, og de kan velge mellom norsk, engelsk eller tysk tale. Med andre ord guider bilen turistene gjennom Geiranger, sier Bakken og sier systemet er helt unikt for verdensarvområdet.

Tiltrakk oppmerksomhet

eMobility har fått mye drahjelp i form av medieomtale siden starten 11. mai. Det er selvfølgelig gøy også for oss i Jensen & Scheele.

Jensen & Scheele i Geiranger

– Jeg har vært med på mye spennende i løpet av tiden her hos Jensen & Scheele Auto. Men leveringen av 11 Renault Twizy til Geiranger er det mest spennende prosjektet mens jeg har vært her, sier daglig leder Kjell Åge Holter og opplyser at de elleve elbilene har vært den største flåteleveringen av Renault Twizy i Norge så langt.

– Det hele startet egentlig i fjor sommer, da Tomas og Katrin var innom her for å kjøpe en Mitsubishi Outlander plug-in hybrid. Så kom etterhvert ønsket om kjøp av elbiler, for å få til en mer miljøvennlig presentasjon av Geiranger, forklarer Kjell Åge, og fortsetter:

– Vi begynte å prate om dette i fjor høst, og 11 mai i år ble bilene levert i Geiranger. Atle Kristoffersen samt direktøren i Renault Norge og jeg leverte bilene. Før det ble taket byttet til panoramatak, og bilene ble foliert.

– Allerede på vei til Geiranger tiltrakk flåten med 11 Twizy seg mye oppmerksomhet. Kinesere på busstur stoppet og tok masse bilder, i stedet for å fotografere den fantastiske naturen rundt oss.