fbpx

Jensen & Scheele Bil AS ble etablert i 1991 som forhandler av Volvo og Renault i Halden og omegn. Roger Jensen og Arne-Henning Scheele er eiere og aktivt med i den daglige driften av Jensen & Scheele.

Jensen & Scheele startet med 7 ansatte og har gradvis bygd opp en komplett leverandør av bil og bilrelaterte tjenester.

I 1997 flyttet vi inn i nye lokaler i Vestgårdveien 1 på Sørlifeltet. Dette anlegget fikk en betydelig oppgradering i 2007-2008 for å møte morgendagens krav fra både våre kunder, leverandører og ansatte. Ytterligere utvidelser ble foretatt i 2011.

Jensen & Scheele Bil AS har gjennom gode salgsresultater, god økonomi og fornøyde kunder blitt kåret til «Årets Volvo forhandler» hele 18 ganger siden 1991. Volvo og Renault har gjennom en årrekke vært de mestselgende bilmerker i Halden. Jensen & Scheele Bil AS har vært ISO sertifisert og følger i dag de samme krav både innen miljø og kvalitet.

I 2005 overtok Jensen & Scheele Mitsubishi forhandleren, Din Bil AS, i Vestgårdveien 3, med 5 ansatte og etablerte Jensen & Scheele Auto AS. Dette resulterte i en kraftig vekst for merket Mitsubishi. I 2012 overtok Jensen & Scheele Auto AS Renault agenturet og er i dag en av Østfolds største både på Renault og Mitsubishi.

I 2013 kjøpte Jensen & Scheele eiendombygget etter Toyota Østfold, Vestgårdveien 5, og Jensen & Scheele Auto AS flyttet inn her.

Ved inngangen til 2019 var vi 55 ansatte i Jensen & Scheele Bil AS og 20 ansatte i Jensen & Scheele Auto AS.

Jensen & Scheele har siden 1991 hatt en jevn økning i omsetning, og er i dag ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester i Halden og omegn. Vi har også opparbeidet oss en betydelig kundemasse i resten av Østfold og i Oslo.

I april 2019 ble Jensen & Scheele Auto AS solgt til lokale drivere og Jensen & Scheele Bil AS ble solgt til Bilia Personbiler AS, men vi skal fortsette med lokal ledelse og med samme kultur og navn som tidligere.

Bilia i Norge er en del av Bilia AB som er børsnotert i Stockholm, og en av Europas største bilkjeder med tilstedeværelse i Sverige, Tyskland, Belgia, Luxembourg og Norge. I Norge representerer Bilia bilmerkene Volvo, BMW, MINI, Toyota og Lexus gjennom totalt 25 lokasjoner og ca 1.150 ansatte. Virksomheten omsatte for 7 mrd kroner og solgte 9.896 nye biler og 9.800 brukte biler i 2018.