fbpx

SERVICE AUTOMATGIR 

PRIS FRA 5.995,- PÅ DE FLESTE MODELLER

De fleste av oss kjører med automatgir, men mange slurver med vedlikeholdet av girkassen. Det kan bli kostbart.

Ingen olje lever evig
Også automatiske girkasser bruker olje, og systemet trenger regelmessig vedlikehold. Hvis giroljen ikke blir skiftet når og slik den skal, blir oljen forurenset og vil ikke fungere optimalt. Lav smøreevne gir ofte høyere forbruk av drifstoff og ugjevn giring. I verste fall blir girsystemet ødelagt og et nytt kan fort bli veldig dyrt. 

En billig investering
Temperatur er blant faktorene som reduserer levetiden på girkassen. Automatgirkasser genererer mer varme enn manuelle. Det gir temperatursvingninger. I tillegg øker kondensnivået om vinteren. Utvannet og uren olje kan skade elektroniske komponenter i girkassen. Oljeskift med flushing er derfor en billig investering som forebygger større og mer dramatiske problemer med girkassen. Du forlenger levetiden og får en bedre kjøreopplevelse, med jevnere giring og lavere drivstoffbruk. 

Skift vs. rens
Visste du at to tredjedeler av oljen blir værende i systemet ved kun å skifte olje uten flushing? Derfor er det viktig å få jobben utført korrekt. Det holder ikke å tømme oljen og fylle på ny. En riktig utført automatoljeskift innebærer ikke bare ny olje, men også at systemet tømmes for gammel olje og renses, såkalt “flushing”. Rester av gammel olje og løse partikler fjernes helt. Med helt ny olje vil girkassen bli mer effektiv og holde seg god i mange nye kilometer. 

Når trenger giret oljeskift?
Opplever du at giret oppfører seg annerledes, er det smart å få det sjekket. Tegn kan være ujevn giring, høye lyder, girskifteproblemer, vibrasjoner, oljelekkasjem m.m.