fbpx

Du har sikkert sett ham dersom du har vært innom oss. Vår deleekspeditør Jon Mogens Wiig. En trivelig kar som er glad i å prate og har hjertet sitt i Aremark.

Jon Mogens Wiig snakker i telefonen

Han sitter i telefonen og tar imot alle henvendelser som dreier seg om deler. Han tar imot kunder, og han er ikke redd for å brette opp ermene og hjelpe til å skifte dekk ved behov.

– Man kan si jeg er en «potet», smiler Jon og tillegger at han trives med det; varierte arbeidsoppgaver og kontakt med kundene.

Mindre over disk

Har man ikke pratet med ham før, vil man kanskje tro at han er en stille og beskjeden type. Men der tar man feil. Når praten først er i gang kan man lett bli stående å prate en god stund. Om bilbransjen, gamle biler og hvordan bransjen stadig forandrer seg. På godt og vondt, mener han.

– Kundebetjening over disk blir det mindre av. Det er litt synd. Det er sikkert en sammenheng med både nettsalg og at det blir vanskeligere å skru på bilen hjemme. Samtidig blir det mer bestilling av deler til guttene på verkstedet. Jeg tror vi bare har sett starten på utviklingen. Bil i dag blir stadig mer avansert å skru på og dermed blir  det stadig mindre salg over disk av slite- og motordeler. Kunder er opptatt av at bilen skal funke.

22 år på Ørje

Personlig har han mer sans for gamle biler enn nye. Da snakker vi gamle, engelske biler som MG og Morris. Selv kjører han en gammel, sort Volvo 740 som han har kjørt i tjue år.

– Det er Anne, kona, som får ny bil. Det er hun som skal ha den beste, sier han.

Også sønnene Martin (26) og Ole (22) har arvet bilinteressen etter faren.

– Den ene er litt verre enn den andre, humrer Jon og sikter til minstemann.

Familien bor i Aremark. Eldstesønnen har nettopp kjøpt seg hus og far hjelper gjerne til med oppussing.

– Pappa var Aremarkgutt men vi bodde i Oslo frem til jeg var syv år. Siden bodde vi i Luxemburg og i Mosjøen. Først i ’78 flyttet jeg til Aremark. Det er der hjertet mitt er. Og i Nord-Norge, forteller han.

Jon har jobbet hos oss i snart ti år. Før det jobbet han 22 år på Nor Tre på Ørje. Både i produksjonen og i administrasjonen. Det var tilfeldigheter og bekjentskaper som gjorde at han begynte hos oss på Sørlifeltet.

Et lystig lag

– Jeg trives veldig godt sammen med mine kolleger. Det er en veldig fin gjeng. Det må du ta med! Understreker han.

Jon har en godt utviklet sans for rettferdighet. Både i jobbsammenheng og privat er han opptatt av at ting skal gå riktig for seg. Og man skal gjøre så godt man kan.

Snart fyller Jon 55 år. Hva fremtiden bringer, vil han ikke spekulere i.

– Vi får se hva som skjer. Jeg tar ingenting for gitt siden jeg brått mistet min mor og far i ’73. Da opplevde jeg at ting kan forandre seg brått i livet.

Når Jon skal koble av å kose seg, gjør han det gjerne hjemme. Han er glad i språk, hjemmekjær, og storkoser seg med en kaffekopp hjemme i solveggen. Å treffe familie og venner er han glad i – for ikke å snakke om et lystig lag.

Jon Mogens Wiig

Jon treffer du ved vårt delelager. Her tar han imot kunder og bestiller deler til guttene på verkstedet. En veldig bra kar å ha med på Jensen & Scheele-laget!