fbpx

Pressemelding – 22. februar 2022

Volvo har nå åpnet for bestilling av den nye varianten av elbilen C40 Recharge. Bilen har forhjulsdrift og en mindre batteripakke, med en rekkevidde på 431km i henhold til WLTP*.

– Med den nye varianten gjør vi C40 Recharge tilgjengelig i en ny prisklasse. Bilen leveres i flere utstyrsnivåer, til gunstige priser med både service og forsikring inkludert, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Volvo Cars ønsker å gi kunden et mest mulig bekymringsløst bilhold, enten man kjøper eller abonnerer på bilen. Derfor inkluderer Volvo tre års service, tre års full kaskoforsikring, veihjelp, bytte av vindusviskere (én gang i året) og bytte av bremseskiver/klosser når de er slitt på sine elbilmodeller.

– Med mange av de mest sentrale tjenestene inkludert i prisen blir det færre bekymringer for kunden og man får lavere driftskostnader, sier Trosby.

Designendringer
Nytt av året er at C40 Recharge har fått noen endringer i eksteriørdesignet. Takspoileren og taklinjen som rammer inn det store panoramataket fra A- til C-stolpen har fått samme farge som karosseriet. Dette gir bilen et mer enhetlig fargemessig uttrykk. I interiøret kan man nå også bestille C40 Recharge med seter med ulltrekk.

C40 Recharge gir kundene mange av fordelene til en SUV, men har et lavere og slankere crossover-design. Bilen er basert på den skalerbare Compact Modular Architecture-plattformen (CMA), som XC40 også er bygget på. C40 er den første Volvo-modellen i historien som kun blir tilgjengelig i en helelektrisk utgave.

Batteriet i den nye C40 Recharge-varianten er på 69kWh (67 kWh netto) og en estimert rekkevidde på 431km i henhold til WLTP (avhengig av utstyrsnivå) *.

Den nye utgaven av C40 Recharge leverer 231 hestekrefter og 330 Nm. Batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent kapasitet på ca. 32 minutter med en lynlader og maksimal tilgjengelig ladeeffekt er estimert til 150kW*.

Det blir mulig å bestille den nye C40 Recharge-varianten med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo. Tillatt tilhengervekt på C40-varianten med firehjulsdrift er 1800kg. Begge C40-variantene er godkjent for taklast opptil 75kg og man kan enkelt montere takstativ og skiboks.

Flere utstyrsnivåer og priser
Fram til nå har Volvo kun tilbudt C40 med det høyeste utstyrsnivået og firehjulstrekk. I dag utvider Volvo produkttilbudet på C40 med fem ulike utstyrsvarianter og man kan velge mellom å kjøpe eller abonnere på bilene.

Den rimeligste modellvarianten er C40 Recharge Core med forhjulsdrift (FWD) til 453.900,-, mens toppmodellen med det høyeste utstyrsnivået er C40 Recharge Twin Ultimate med firehjulsdrift (AWD) til 558.900,-. Abonnementsprisene starter på 6290,- pr mnd. for C40 Recharge Core og 6990,- for toppmodellen C40 Recharge Twin Ultimate**.

– Kundene kan enkelt bestille C40 Recharge i Volvo Cars’ nettbutikk eller får hjelp til å gjøre dette hos en autorisert Volvo-forhandler. De kan selv bestemme om de ønsker å eie bilen eller å gå for en fleksibel abonnementsløsning med forutsigbare kostnader og det meste inkludert i et fast månedlig beløp, sier Trosby.

Infotainment fra Google
Som i XC40 Recharge kommer C40 Recharge med Volvo Cars’ nye infotainmentsystem som er utviklet sammen med Google og basert på Android Automotive. Infotainmentsystemet gir sjåførene tilgang til applikasjoner og tjenester som Google Maps, Google Assistant og Google Play Store.

C40 Recharge kommer med innebygd SIM-kort og leveres ferdigkoblet til internett. Volvo tilbyr ubegrenset databruk til bruk av bilens funksjoner og C40 vil kunne motta oppdateringer over-the-air (OTA), noe som gjør at eieren selv kan oppdatere bilen med siste funksjonalitet uten å måtte besøke et verksted. Med OTA kan Volvo også enkelt lansere ny funksjonalitet og nye oppdateringer i bilens levetid.

C40 Recharge er det siste grepet i Volvo Cars’ ambisjon om en utslippsfri fremtid. Selskapet skal lansere flere elektriske modeller i årene som kommer, og har som mål at 50 prosent av det globale salgsvolumet skal bestå av helelektriske biler innen 2025, før det blir helelektrisk i 2030.

Les hele pressemeldingen fra Volvo Cars her