fbpx

VOLVO S60

Volvo S60 har et lekkert og kraftfull design som understreker bilens atletiske karakter. Kombinasjonen av skandinavisk eleganse og dynamisk holdning gir bilen en målrettet og fokusert tilstedeværelse. Bilen kan skilte med et bagasjerom på hele 442 liter.

Skreddersy kjøreopplevelsen ved å velge ulike kjøremoduser som passer ditt behov. Standardinnstillingene for motoren, automatgirkasse, styringen, bremsene og stabilitetsstyringssystemet prioriterer dynamiske kjøreegenskaper, komfort eller drivstofføkonomi og lavt utslipp. Med Individual-modus kan du lage din egen kombinasjon av innstillinger.

S60-modellen T8 Twin Engine er en plug-in hybrid som gir deg enestående ytelse, allsidighet og effektivitet med kombinasjonen av en firesylindret bensinmotor som driver forhjulene, og en elektrisk motor som driver bakhjulene.

Nye Volvo S60 balanserer kraftig ytelse med lavt utslipp og drivstofforbruk, slik at du kan nyte følelsen av motorkraft på en miljøbevisst måte.

POLESTAR ENGINEERED
Polestar har bakgrunn fra Volvos satsing på bilsport, da Volvo i 1996 inngikk et samarbeid med Jan “Flash” Nilsson og Flash Engineering om å drive Volvos racing team. Polestar-navnet kom til i 2005 og symboliserer den iskalde, nordlige delen av Sverige og spiller også på det engelske ordet, pole position, som er beste startspor i et billøp.

I 2017 slapp Volvo Cars og morselskapet, Geely Holding, nyheten om at Polestar skulle etableres som et stand-alone bilmerke, med fokus på helelektriske biler.

I dag blir “Polestar” benyttet i tre ulike sammenhenger, Det nevnte bilmerket, Polestar, samt Polestar Engineered (Volvos in-house-avdeling for ekstra spreke biler) og Polestar-optimering (fabrikkgodkjent trimming av Volvo-motorer på nye og brukte biler).

VOLVO S60 POLESTAR ENGINEERED
En Volvo S60 Polestar Engineered er bygget på T8 R-Design. Den har høyere ytelse, mer sportslige kjøreegenskaper og egne designelementer, som skiller den fra standardbilen. Her sitter du godt i velkjente R-Design sportsseter, mens hendene hviler på det lekre sportsrattet. En Volvo Polestar Engineered har ellers unikt utstyr, optimalisert for ytelse og respons.

En standard Volvo S60 gir deg en behagelig og god kjøreopplevelse. Det gjør også S60 Polestar Engineered. Men i denne utgaven får du i tillegg en bil hvor det er lagt ekstra vekt på de sportslige kjøreegenskapene. Ved hjelp av en bryter ved giret kan du velge mellom forskjellige kjøremodus, fra vanlig hybrid-modus til Polestar Engineered-modus. Bilen endrer da karakter ved at det sendes mer moment til bakhjulene samtidig som gassresponsen påvirkes. I tillegg girer bilen kjappere og den holder på giret lengre når du slipper gassen. Dette, sammen med med justerbare Öhlin-dempere og kraftige Brembo-bremser, gir deg en Volvo som er veldig inspirerende å kjøre.

Designmessig skiller den seg fra en standard S60 med sort grill med ribber i rutemønster og høyblank, sort ramme. Volvos jernmerke og diagonal i silk metal. Fremre spoiler i R-Design-utførelse, med høyblank sorte lister i i fremre spoilers luftinntak. Lett synlige, gullfargede bremsekalipre og elegante Polestar Engineered emblemer foran og bak på bilen. Se bilder nedenfor.

UTSTYRSLISTEN PÅ POLESTAR ENGINEERED OMFATTER BLANT ANNET

 • Polestar effektoptimering fra fabrikk. Dette øker effekten fra 390 til 405 hk. 
 • Dreiemoment på 670 Nm.
 • 0-100 km/t på 4,4 sekunder.
 • Unike 19″ Polestar-hjul med 235/40 R19-dekk (tilvalg, 20″ med 245/35 R20).
 • Gullfargede Öhlins støtdempere, justerbare og med dual-flow-ventil.
 • Brembo-bremser foran med halvt flytende skiver og gullfargede bremsekalipre med 6 stempler. Conti-bremser bak, også disse gullfargede.
 • Fjærbeinstag i aluminium, for avstiving mellom fremre hjulhustårn.
 • Doble enderør i svart krom med inngravert “Polestar Engeneered”-logo.
 • Gulfargede sikkerhetsbelter.
 • Valgfri kjøremodus, inkl. Polestar Engineered-program
 • High performance PRO audio by Harman & Kardon

For mer detaljer om utstyrsversjoner, forbruk og utslipp se Volvos nettside.