fbpx

Kloke hoder tenker frem løsninger

I påsken ble verkstedet på Bilxtra pusset opp, og gutta fikk både flislagt gulv, mer skapplass og rom til å tenke frem gode løsninger. Siden Bilxtra startet hos Jensen & Scheele i 2012 har det ikke vært ett bilmerke, som er godkjent for norske veier, som de ikke har hatt hendene i. Justeringer, reparasjoner og EU-kontroller møter dem når de åpner dørene klokka 7 på morgenen. -Vi liker å jobbe sammen med kunden for å finne frem til hvordan vi kan gjøre jobben mest effektivt og til best pris, sier verkstedansvarlig Mats-Henrik Hansen. Sammen med de tre mekanikerne jobber han med nye utfordringer hver dag. Det er sjelden at de samme utfordringene trenger de samme løsningene. Men med 40 års erfaring seg imellom drar de nytte av løsninger som de har kommet frem til tidligere. Alle sammen har en fortid fra forskjellige merke-verksted, som Volkswagen, Fiat, Jeep, Isuzu og Suzuki, og som har tatt med seg kunnskapen sin til Bilxtra.

Rally, banebil og monstertrucker

-Vi har hobbyen vår som jobb, for vi skrur jo bil på fritiden også. Gutta her er engasjert i både rally, banebil og monstertrucker, fortsetter Mats-Henrik. Når vi er innom spenner utvalget på arbeidsstasjonene fra en Aston Martin til en Range Rover fra 70-tallet, og til en Corolla med behov for en overha-ling. Alle med hvert sitt behov, forskjellig fra den forrige, og alle rullet ut fra verkstedet til fornøyde kunder. -Med vår allsidige erfaring blir dette et komplett bilsenter. Vi på Jensen & Scheele streber mot at så fort folk i Halden tenker på bil, så skal de tenke på oss. Være seg kjøp, reparasjoner, bilpleie eller utleie. Dette er vi en vik-tig del av, når vi på Bilxtra kan hjelpe kunder med alle de bilmerkene vi ikke tidligere har hatt mulighet til, sier Mats-Henrik.

Forskjellige merker i alle aldre

Bilxtra er utrustet med to forskjellige diagnosesystemer som kan lese av de aller fleste nyere biler og merker. Men mange av bilene som er innom kommer fra en tid hvor man trenger et godt sett med ører og øyne for å sø-ke seg frem til problemet. Og kloke hoder som tenker ut løsningene. På en vanlig dag er det omtrent 12 biler innom. Men noen dager kan en mekani-ker skru på en bil i tre dager i strekk, andre dager skifter en mekaniker dekk
på 10 biler alene. Jobbene fordeler seg på fem arbeidsstasjoner i den
nyoppussa hallen.

-Med så mange forskjellige merker, i alle aldre, må vi hele tiden være åpne for å tenke ut og tilpasse nye løsninger. Vi finner bruktdeler fra hele landet, og vet hvor vi skal lete når andre står i beita for å finne det som trengs for å gjøre bilen kjørbar og trygg, bemerker Mats-Henrik.

Jensen & Scheele er først og fremst service, og gutta hos Bilxtra utvider det begrepet enda bredere, enda lenger. Og det er noe med å bli møtt av fagfolk som ikke rynker på nesa av å se bilen du er så glad i, og i tillegg gjør sitt beste i å finne den beste prisen for deg.