fbpx

Lars-Petter Snopestad jobber hos oss som “tekniker nybil”. Det vil si at han sørger for teknisk klargjøring og programmering før du får din nye Volvo.

Lars-Petter Snopestad

Når vi tar bilder, holder han på å reparere en bruktbil, siden kollega Morgan er borte.

– Men vanligvis slipper jeg oljeklin og sånt, sier Lars-Petter, som tydeligvis ikke er lei seg for at han vanligvis bare “dealer” med nye Volvoer. Ekstra stas er det når nye bilmodeller ruller inn i lokalene våre.

– Det er litt ekstra spennende når det kommer nye biler, som for eksempel den nye XC90. Da kommer alle bort for å se.

Likte ikke Volvo

– Det er en fin jobb å klargjøre nye biler. Jeg sørger for all teknisk klargjøring. At Volvo On Call legges inn og monterer ekstrautstyr som for eksempel hengerfeste og spoilere, sier Lars-Petter, som nylig fylte 30 år.

Han startet hos oss i 2003. Når han nå ser lærlingene som kommer hit, synes han nesten han begynner å bli gammel…

– Jeg gikk “mekken” i Mysen og “Kjøretøy” på Borg Videregående skole. Søkte på lærlingplass på Jensen & Scheele og var på intervju hos Arne-Henning. Siden har jeg blitt her.

– Egentlig var jeg ikke glad i Volvo.

Men det er han blitt.

Lars-Petter Volvo

Lars-Petter vokste opp i boligfelt i Rakkestad. Han likte aldri de gamle Volvoene, men var som gutta flest opptatt av å skru på gamle gressklippere og diverse. Den interessen kan trygt sies å ha gått over nå. Gressklippere er heller blitt et ork. Dog et nødvendig ork.

I dag bor han på Billebakken i Halden sammen med kone og datter Sunniva på 3,5 år.

Trening

Familien bytter bil ofte.

– Akkurat nå har vi en V60. Men vi bytter bil cirka en gang i året. Man må være streng med små barn og ny bil, innrømmer han.

Kanskje ikke så rart at han bytter bil ofte. For gamle ting som sitter fast er ikke akkurat det beste han vet.

– Gamle ting som sitter fast, ja da forsvinner motivasjonen ganske kjapt. Og temperamentet kommer i stedet, humrer han, som for øyeblikket virker rolig og avslappet der han står og mekker på en litt eldre Volvo.

For å orke å henge med på datterens aktivitetsnivå vil han gjerne holde seg i form og trener på Spenst et par-tre til fire ganger i uka.

– Da er det saltrening med instruktør det går i. Treningsapparater er kjedelig, synes han.

På Rudskogen

Familien tilbringer ofte helgene og mye av ferien på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad.

– Jeg er med i en gjeng som bemanner banen. Der er det en fordel å kunne førstehjelp, for det hender man må redde folk som holder på å dø… Jeg kjører blant annet bergingsbil og har nettopp tatt lisens for å være løpsleder og jury. Vi er på Rudskogen de fleste helgene gjennom sommeren. Det er gøy å være der, og gir avveksling fra det en driver med til daglig, poengterer Lars-Petter.

I sommer har familien reist til Gol og vært på Langedrag. Der var det bading og mange dyr å se på.

– Der har vi vært i 14 dager. Så ble det å være hjemme og ordne med huset den siste ferieuka… avslutter Lars-Petter.