fbpx

Kenneth Winters steller og pusser våre nye og brukte biler. Aremarkingen er glad for å være en del av teamet vårt.

Kenneth Winters

Han vasker, pusser, rydder og polerer og fjerner plastemballasje av våre nye biler. Åtte timer hver dag. Fra 7.30 til 15.30 er han i sving. Kenneth synes brukte biler er vel så greit å jobbe med som nybil. Når arbeidsmengden er på topp og han har jobbet seg gjennom seks nye Volvoer i løpet av en arbeidsdag er han sliten så han knapt nok orker å trekke pusten.

– Men det hører til sjeldenhetene, sier han mens han pusser og pusser og pusser til den svarte Volvoen han holder på med er skinnende blank.

Jobbet tidlig og sent

Hjemme i Aremark vet «alle» hvem han er. Foreldrene drev bygdas dagligvarebutikk og bensinstasjonen i en årrekke. Kenneth var fast inventar. Han jobbet i foreldrenes butikk i alle år mens broren Tom etterhvert tok over bensinstasjonen. Da foreldrene kastet inn håndkleet og ville selge butikken, ville Kenneth gjerne ta over. Men omstendighetene gjorde at det aldri ble slik. Etter mange år med jobbing både tidlig og sent og lite fritid var det på tide å gjøre noe helt annet.

– Det var gjennom Kjell Åge Holter (tidligere daglig leder hos Jensen & Scheele Auto) at jeg begynte å jobbe her. Først jobbet jeg med varebilsalg, men havnet etter en stund på klargjøringsavdelingen ute på Svingen. Der tok jeg meg av klargjøring av brukte biler, forteller han.

Fornøyd med jobben

I dag bor Kennth i Bjørkebekk sammen med forloveden. Å pendle ned til «byen», jobbe i åtte timer for så å kunne legge fra seg jobben når han går ut døra hos oss på Jensen & Scheele, det trives han godt med.

Kenneth Winters Volvo

Når vi spør om han blir lei klargjøring svarer han kjapt:

– Nei. Det gjør jeg ikke. Det viktigste er å ha en fast jobb. Og gjøre mest mulig ut av den.

Å gjøre rent brukte biler synes han er helt i orden. Og de mest møkkete bilene?

– Nei, de ender Geir Arne opp med, svarer Kenneth med et smil.

Kultursammensmelting

Dreier man fokuser vekk fra jobb og inn mot livet utenfor kommer han fort inn på sin forlovede.

– Hun er fra Filipinene og vi er forlovet. Forhåpentligvis snart gift, sier han.

Som mange andre par traff de hverandre gjennom internett. De «snakket» mye sammen og ble kjent før Kenneth reiste ned for å besøke henne i hjemlandet.

– Det er litt av en kultursammensmelting, humrer han og sier videre:

– Hun kom hit i august, og syntes det var kaldt her. Hun er vant til 30 grader dag og natt.. Og tankemåten er totalt annerledes enn vår…

Han snakker videre om integrering og røtter til hjemlandet.

– De er veldig kjent for å integreres raskt og slippe tak i gamle landet. Samtidig har hun allerede rukket å skaffe seg et nettverk av tidligere landsmenn i Halden, sier Kenneth med et smil, mens han ser på den skinnende blanke svarte Volvoen.