fbpx
Volvo EX30

Helt nye Volvo EX30

Volvo har lange tradisjoner med å lage flotte og trygge småbiler med like imponerende design som de større modellene. Nå kommer snart helelektriske Volvo EX30 – vår minste SUV noensinne.

Onsdag 7. juni er det verdenspremiere.

Salgstart samme dag.

Volvo har sluppet en liten teaser-video

14 + 1 =

Trygg bykjøring

Bildører som utilsiktet åpnes rett foran syklister i fart er årsak til et betydelig antall sykkelulykker. For å bidra til å redusere slike hendelser, er EX30 utstyrt med et døråpningsvarsel som varsler deg, når du skal åpne døren foran en forbipasserende syklist eller annen trafikant. 

Døråpningsvarselet er bare én av flere funksjoner i Safe Space-teknologien på EX30, spesielt tilpasset urban trafikk. 

Ingen Volvo har lavere karbonavtrykk

Ved å kutte utslipp i både produksjon og livsløpet har Volvo lyktes i å redusere bilens totalt karbonavtrykk til under 30 tonn. I bilens interiør brukes et bredt utvalg resirkulerte og fornybare materialer, blant annet til seter, dashbord og dører. 

Et annet avgjørende område innen utslippskutt er produksjons- og forsyningskjeden, for eksempel gjennom tilførsel av ren energi. EX30 bygges i en fabrikk drevet av en stor andel klimanøytral energi, inkludert 100 prosent klimanøytral elektrisitet. 

Interiørdesign

EX30 er utviklet med sikkerhet og bærekraft i fokus. Bilen har også fått en rekke smarte designgrep, ment å gjøre bilholdet bedre og mer behagelig. 

Det elegante interiøret et designet med resirkulerte og fornybare materialer som denim, lin og ull. Dette i kombinasjon med sterke fargeelementer som gir kupeen et distinkt og levende uttrykk. EX30 har en kontekstuell brukeropplevelse, med én senterskjerm, som gir en smartere, forenklet og mer fokusert kjøreopplevelse.

Premium lydkvalitet

Lydplanken i EX30 er inspirert av hjemmelyd-design. Den samler flere høyttalere i én planke og fyller hele kupeen med førsteklasses lyd. Kombinert med et avansert lydsystem fra Harman Kardon er resultatet musikk og podkaster i enestående lydkvalitet. 

Lydplanken er et godt eksempel på smart og bærekraftig design. Ved å gruppere høyttalerne i én komponent får bilen en redusert mendge ledninger og materiale. Planken er også sømløst integrert i dashbordet, elegant plassert under frontruten.