fbpx

Pressemelding – 01.09.2021

I dag åpner Volvo for bestillinger av den nye varianten av elbilen XC40 Recharge. Startprisen er 449 900,- kroner, og service og forsikring er inkludert i prisen. Bilen har forhjulsdrift og en mindre batteripakke, og en estimert rekkevidde på 400km i henhold til WLTP.

XC40 Recharge er Volvo Cars’ første helelektriske SUV, og norske kunder kan nå bestille den nye modellvarianten hos Volvo-forhandlere over hele landet, eller i Volvo Cars nettbutikk.

– Med denne XC40-varianten gjør vi en av Norges mest populære elektriske SUVer tilgjengelig i en ny prisklasse. Bilen leveres med et godt utstyrsnivå og er gunstig priset med en startpris på 449.900,- der både service og forsikring er inkludert, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Volvo Cars ønsker å gi kunden et mest mulig bekymringsløst bilhold, enten man kjøper eller abonnerer på bilen. Derfor inkluderer Volvo tre års service, tre års full kaskoforsikring, veihjelp, bytte av vindusviskere (én gang i året) og bytte av bremseskiver/klosser når de er slitt på sine elbilmodeller.

– Med mange av de mest sentrale tjenestene inkludert i prisen blir det færre bekymringer for kunden og man får lavere driftskostnader, sier Trosby.

Kjøp eller abonner på bilen
Batteriet i den nye XC40 Recharge-varianten er på 70kWh (67 kWh netto) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på ca. 400 kilometer i henhold til WLTP-kjøresyklusen.

– XC40 Recharge har egenskaper som gjør den til en perfekt elbil for Norge og det er nok grunnen til at den selger så godt. Det er en praktisk og høyreist SUV med god rekkevidde, masse kraft og mulighet for hengerfeste, sier Trosby.

XC40 er Volvo Cars’ mest populære modell i Norge og nesten 5000 nordmenn har fått levert en bil av denne typen så langt i år.

Den nye utgaven av XC40 Recharge leverer 231 hestekrefter og 330 Nm. Batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent kapasitet på ca. 32 minutter med en lynlader. Det blir mulig å bestille XC40 Recharge Pure Electric med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

Kjøpsprisen på helelektriske XC40 P6 FWD starter på 449 900,- kroner og da får man med kupevarmer, varme i baksete, parkeringssensorer og ryggekamera som standard. I tillegg er servicepakken med vedlikehold, forsikring og service inkludert i prisen. I tillegg vil Volvo tilby bilen på abonnement med en startpris på 6090,- kroner med tre års bindingstid og 7090,- kroner med tre måneders bindingstid.

Infotainment fra Google
XC40 Recharge kommer med Volvo Cars’ nye infotainmentsystem som er utviklet sammen med Google og basert på Android Automotive. Infotainmentsystemet gir sjåførene tilgang til applikasjoner og tjenester som Google Maps, Google Assistant og Google Play Store.

Bilen leveres med innebygd SIM-kort og leveres ferdigkoblet til internett. Volvo tilbyr ubegrenset databruk til bruk av bilens funksjoner og XC40 Recharge vil kunne motta oppdateringer over-the-air (OTA), noe som gjør at eieren selv kan oppdatere bilen med siste funksjonalitet uten å måtte besøke et verksted.

Les hele pressemeldingen fra Volvo Cars her