fbpx

Volvo XC40

Volvo XC40 har et særpreget utrykk, et ungdommelig design kombinert med SUV-proporsjoner. Den høye bakkeklaringen gir Volvo XC40 en kraftfull holdning og sørger for svært god sikt. De store hjulene og dekkene takler alle slags veier. Det intelligente firehjulsdriftteknologien gir bedre veigrep med minimal økning av drivstofforbruket og CO2-utslippet. Med uttrykksfull design, oppfinnsom oppbevaring og smart teknologi er Volvo XC40 bygget for en urban livsstil.

SMART TEKNOLOGI
Volvo XC40 er full av brukervennlig teknologi. Fra senterdisplayet med brukervennlig berøringsskjerm til instrumentpanelet med høy oppløsning og stemmestyring som forstår vanlig tale. Teknologien er der for å gjøre det enkelt for deg. I tunnelkonsollen på Volvo XC40 finner du et eget sted til oppbevaring og trådløs lading av mobiltelefonen. Telefonen ligger i en vinkel som gjør det lett å ta en titt på skjermen.

SIKKERHET I FØRERSETET
City Safety registrerer andre kjøretøyer, fotgjengere, syklister og store dyr og varsler deg hvis en kollisjon er nært forestående. Hvis du ikke reagerer i tide, bremser det automatisk for å hjelpe deg å unngå eller begrense skade ved en kollisjon. Run-off road Mitigation bidrar til sikkerheten ved å holde bilen på veien. Denne innovasjonen registrerer om du er i ferd med å kjøre av veien, og bruker myke styreimpulser og om nødvendig bremsestøtte for å styre bilen tilbake i kjørebanen. Pilot Assist gjør bykjøring mindre stressende. Denne funksjonen opprettholder automatisk farten og avstanden til bilen foran og gir myke styreimpulser for å holde bilen midt i kjørefeltet. 

REN LUFT HELE TIDEN
CleanZone sørger for at du puster ren luft inne i din Volvo XC40, uavhengig av luftkvaliteten på utsiden. Denne Volvo-innovasjonen benytter et luftfilter til å redusere forekomsten av støv, pollen og andre skadelige partikler. Om nødvendig lukker den bilens luftinntak automatisk og går over til luftresirkulering.

ÅRETS BIL I EUROPA OG 5 STJERNER I EURO NCAP
I 2018 vant Volvo XC40 den prestisjetunge Car of The Year, eller Årets bil, som vi kjenner den her hjemme. Denne prisen ble etablert i 1964 og juryen består av motorjournalister fra hele Europa. Dette var første gangen Volvo tok denne prisen, og føyer seg inn i rekken av utmerkelser som Volvos nye bilmodeller har mottatt de siste årene. Senere samme år oppnådde XC40 5 stjerner i Euro NCAP, som en av de tryggeste bilene på markedet.

PLUG-IN HYBRID
XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5 FWD kombinerer en elektrisk motor på 82 hk og en 3-sylindret turbo bensinmotor på 180 hk, med en totaleffekt på 262 hk. Rekkevidden på ren elektrisitet er opp til 50 km i hht. den nye, og mer omfattende, målemetoden, WLTP.  

Behagelig utstyr, som parkeringsvarmer med timer, oppvarmet ratt, oppvarmet baksete og oppvarmede spylerdyser, leveres som standard i XC40 Recharge Plug-in Hybrid.

For mer detaljer om utstyrsversjoner, forbruk og utslipp se Volvos nettside.