fbpx

Medlemmer i Østfold Veteranvogn Klubb satte pris på å få sjekket sine gode, gamle doninger av fagfolk hos Jensen & Scheele torsdag 7.mai.

Østfold Veteranvogn Klubb hos Jensen & Scheele

Det har begynt å bli en god tradisjon at medlemmer i Østfold Veteranvogn Klubb drar på vårsjekk hos oss. Et hyggelig gratistiltak hvor ikke minst sikkerheten står i fokus. For selv om bilene er gamle, blir de gjerne godt brukt om sommeren. Og da er det viktig at ting fungerer som det skal.

I år var verkstedet til Jensen & Scheele Auto ryddet for anledningen, mens bilmekanikere fra samtlige av våre avdelinger brettet opp ermene for å ta i et tak. Det var ikke vanskelig å se at bilmekanikerne syntes dette var morsomt.

– Dette er noe annet enn vi jobber med til daglig! Sa Kim-Michael Sande Olavesen mens han gikk over én av de gamle bilene.

Mye smøring ble det.

Klubbens medlemmer satte særlig pris på å få løftet opp bilene sine skikkelig, så det var lettere å se under.

– Det blir noe helt annet enn å ligge på verkstedgulvet, var det noen som nevnte.

Et bra tiltak

Østfold Veteranvogn Klubb har godt over 300 medlemmer. Mange av dem i Halden. “Vårsjekk” hos oss på Sørliefeltet har de vært med på flere år på rad.

– Jeg lurer på om det kan være femte, eller kanskje sjette gangen, sa Ranveig Hagen, leder i klubben, som koste seg med en kaffekopp mens bilen til mannen hennes, Egil, ble sjekket. En blå MGB ’63-modell.

Selv hadde hun med sin røde MGB ’65-modell.

– Vi har flere biler. Jeg kommer nok til å selge min, for den får vi ikke brukt så mye. Vi har blant annet en 1919 Franklin som vi bruker mye. Den har vi kjørt både til Bergen og Danmark, forteller Ranveig, og skryter av “Vårsjekken”.

– Det er et veldig bra tiltak. Kjempefint å kunne få en generell sjekk av bilen utført av fagfolk!

Sikret lærlingplass

Også elever og lærere ved Halden videregående skole, avdeling Porsnes satte pris på tiltaket. Linjen VK2 Kjøretøy ble nemlig invitert til å være med denne ettermiddagen.

– Den gang jeg tok læretiden min i ’69 skrudde vi på sånne biler, minnes lærer Ivar Braathen, som koste seg blant gamle biler sammen med Dag Remi Johansen og Nicolay André Eilertsen. De to sistnevnte skal om ikke lenge ta fatt på lærlingtiden. Da blir nok ikke disse doningene hverdagskost…

– Det er veldig gøy at Kjell Åge Holter er så hissig på å få oss hit på dette arrangementet, smilte en fornøyd lærer, som tydeligvis satte pris på invitasjonen.

Dag Remi Johansen har forøvrig allerede sikret seg lærlingplass hos oss, og blir å treffe hos Jensen & Scheele fremover.

Vårsjekk for veteranene

egil hagen

vårsjekk av mgb 63

Egil Hagen hadde med sin blå MGB ’63 til «Vårsjekk» hos oss i Jensen & Scheele. Gutta på verkstedet, og Egil selv, fikk sjekket bilen.

elever fra porsnes

Elever fra Halden videregående skole, avdeling Posnes, var med på arrangementet. Dag Remi Johansen (til venstre) og Nicolay André Eilertsen fikk se noen biler som det blir stadig færre av.

Kim Michael tar vårsjekk på veteranbil

Kim-Michael Sande Olavesen i arbeid.

Rannveig Hagen og Rolf Hansen

Ranveig Hagen i prat med Rolf Hansen, her ved sistnevntes Volvo PV 1956.

besøk av cocker spaniel Denne firbente bilentusiasten var også med. En godt voksen cocker spaniel-dame, også kalt “autohund”, som liker å være med på biltur til Tyskland i “sin” Opel Olympia Rekord fra 1957.